TactonWorks tillsammans med SolidWorks

tisdag, 24 juni 2008 10:42 by Robin

MP Engineering, Nordens ledande återförsäljare av SolidWorks med nära 1 600 kunder, har slutit ett återförsäljaravtal med Tacton Systems, som utvecklar och säljer mjukvaran TactonWorks. TactonWorks hjälper tillverkande företag att skapa regelverk som översätter kundkrav till konstruktionslösningar och fungerar som en add in-produkt tillsammans med CAD-systemet SolidWorks.

MP Engineering ser avtalet som en utökning av den branschkunskap som man i nuläget redan besitter med världsledande program inom CAD, CAM och PDM. TactonWorks ger stora fördelar genom interaktivitet, validering och enkel hantering jämfört med konkurrerande kunskapsbaserade lösningar för SolidWorks, på samma sätt som 3D CAD ger stora fördelar jämfört med 2D CAD. Det gör att kunderna kan bli ännu mer effektiva i utvecklingsprocessen och med det nya avtalet får man en större del i helhetstänket som är så viktig för att framförallt korta ledtider. Det kommer att ge företag möjligheter att designa bättre produkter genom att automatisera rutinuppgifter för konstruktörerna.

Just nu värderat 5.0 av 2 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

The Search of Skåne

tisdag, 17 juni 2008 15:22 by Robin

Det är en hög efterfrågan på konsulter inom IT med rätt kompetens i södra Sverige. Sedan sammanslagningen med Mandator i april har IT-tjänsteföretaget Fujitsu Services snabbt etablerat sig i regionen och räknar med att fortsätta växa i samma takt som förra årets 36 procent. Detta går emot branschen som helhet men Fujitsu vågar satsa och rekryterar därför nya medarbetare med goda möjligheter till en individanpassad internationell karriär inom koncernen. Delen av koncernen som täcker Skåne, Blekinge och Danmark tror att de snabbt kommer att växa i marknadsandelar och större förfrågningar från kunder.

Fujitsu erbjuder sina kunder helhetslösningar med konsultkompetens inom hardware, software guide, optimization samt outsourcing. De kommer med rekryteringen att både utveckla nya tjänster och ta oss an nya delar av marknaden under den närmsta tiden. Marknaden inom Internet, software och övrig IT går som sagt inte framåt med lika stor kraft som tidigare men framtiden ser ändå ljus ut enligt de flesta stora aktörerna på marknaden som pekar på den ekonomiska krisen i USA som en bidragande faktor.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Förbättrat digitaltryck med Adobe

måndag, 16 juni 2008 09:20 by Robin

I början av juni lanserade Adobe den nya versionen av mjukvaran för avancerat digitaltryck. Programmet som lanseras under namnet, likt föregångaren, PDF Print Engine 2.0 utlovar bättre prestande vid tryckproduktion. Programmet används främst alltså för grafiskt krävande digitaltryck hos tryckerier. Det finns även integrerat i diverse system från exempelvis Kodak, Xerox och Heidelberg.

Målet med den nya versionen är att kunna tillåta tryck av variabel data (VDP – Variabel Digitalprint) , vilket länge varit målet för utvecklarna. Detta möjliggör ett ännu mer individualiserat tryck och snabba ändringar hos tryckerierna. Den nya standarden är en utveckling av Adobes egna PDF och blir en ny standard kallad PDF/VT. Även standarden Job Definition Format ligger till grund.

Programvaran kommer göras tillgänglig för tryckutrustningstillverkare i juli, vilket innebär att det lär dröja ytterligare ett tag innan detta förbättrade arbetsflöde dyker upp hos svenska tryckerier. Det återstår att se ifall Adobe lyckats med målet att ha utvecklat ännu en branschstandard som förmodligen kommer effektivisera densamma.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Avslöjanden på Enterprise 2.0

onsdag, 11 juni 2008 15:20 by Robin

Microsoft som förra året investerade 240 miljoner (eller 1,6 %) i Facebook tar nu ett steg i konkurrensen av det sociala nätverket. En prototyp kallad Townsquare testas nu internt på över 8000 av de anställda hos datajätten Microsoft. Programmet som inte kommer att säljas separat utan som en funktion integrerad i Microsofts gruppprogamvara Sharepoint.

Prototypen sägs vara lik Facebook både i utseende och funktionalitet och tanken är att företag ska låta sina anställda skapa egna sociala nätverk som i sin tur ska generera bättre kommunikation och uppdatering på företagen.

På torsdagens konferens Enterprise 2.0 förväntas utvecklingsgruppen OfficeLabs avslöja mer detaljer kring projektet.

I communitykriget tar även Facebook nästa steg i utvecklingen och det handlar om att öppna källkoden till stora delar av nätverket. I ett mejl till Techcrunch skriver Facebook att det arbetar på ett öppen källkodsinitiativ med syfte att underlätta för utvecklarna. Däremot avslöjas ingenting om en tidsplan annat än att mer information kommer snart.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5